کد خبر: 225188

محمد خوش‌چهره در گفت و گو با «خبرنامه دانشجویان ایران»:

بیکاری واقعی بیش از 10 میلیون است/ صرف کردن عمر قشر تحصیل کرده در دانشگاه نگران کننده است

خیلی از مشکلات با نرخ رشد اقتصادی که همان درصد تغییرات تولید ناخالصی ملی است حل می شود در واقع هرچه رشد اقتصادی بالا باشد، اگر همه ی موازینش درست باشد، اشتغال از دل همین رشد بوجود می آید.

خبرنامه دانشجویان ایران: نماینده اسبق مردم تهران گفت: بیکاری واقعی بالای بیش از 10 میلیون است و این آمار بخصوص برای قشر تحصیل کرده که بخشی از عمرش را در دانشگاه صرف کرده، بسیار نگران کننده است. امروز انتظار یک دانشجوی فارغ التحصیل و خانواده اش از این سرمایه گذاری انتظار نتیجه دارند که متاسفانه بی ثمر است.

محمد خوش‌چهره نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» پیرامون وضعیت شاخص های اصلی اقتصاد ایران گفت: شاخص های اصلی مانند شاخص های کلان اقتصادی شامل سرمایه گذاری، اشتغال، مصرف، بیکاری و تورم است که بعد از تحریم ها و همچنین ضعف هایی که در تصمیم گیری ها داشتیم، ایجاد شدند. این شاخص ها دچار اختلالاتی است، ما تورم بالایی داشتیم و برای برخی هنوز قابل قبول نیست و این درحالی است که دولت ادعا می کند شتاب آن را گرفته ولی هنوز سطح قیمت ها بالاست و متعاقب آن برخی شاخص ها مثل بیکاری بالاست.

وی افزود: بیکاری واقعی بالای بیش از 10 میلیون است و این آمار بخصوص برای قشر تحصیل کرده که بخشی از عمرش را در دانشگاه صرف کرده، بسیار نگران کننده است. امروز انتظار یک دانشجوی فارغ التحصیل و خانواده اش از این سرمایه گذاری انتظار نتیجه دارند که متاسفانه بی ثمر است.

خوش‌چهره با انتقاد از برخی آمارهای غلط ارائه شده درباره نرخ رشد اقتصادی گفت: خیلی از مشکلات با نرخ رشد اقتصادی که همان درصد تغییرات تولید ناخالصی ملی است حل می شود در واقع هرچه رشد اقتصادی بالا باشد، اگر همه ی موازینش درست باشد، اشتغال از دل همین رشد بوجود می آید.  وی ادامه داد: نرخ های رشد اقتصادی در دولت های بعد از جنگ نرخ های رشد بالایی را اعلام می کنند که البته با آنچه در عمل اتفاق می افتد شکاف معناداری داشته است.

خوش‌چهره با بیان اینکه راه رسیدن به رفاه، داشتن درآمد پایدار است، گفت: درآمد نفتی، درآمد پایداری نیست و تولید ملی زیر ظرفیت تولید می کند. وی ادامه داد: سیاست های ما در راستای حمایت از تولید نیست و وزیر اقتصاد هم گفته است که سیاست های مالیاتی ناعادلانه است چون فشار بر روی تولید و حقوق بگیران است نه روی سوداگران و دلالان و واسطه گران.